Categorieën

Recepten / Brood recepten / Zachte Italiaanse bollen recept

Zachte Italiaanse bollen recept

Zachte Italiaanse bollen, perfect voor bij de lunch! Er zijn verschillende varianten van Italiaanse bollen. Je kunt deze broodjes helemaal naar jouw eigen smaak maken door te combineren met verschillend beleg. Je kunt de Italiaanse bollen versgebakken of als afbakbroodjes in de winkel kopen, maar zelf bakken blijft natuurlijk het allerlekkerst! Voor het deeg van de zachte bolletjes wordt gist, zout, MILANO broodmix, tarwebloem en water gebruikt. Hierbeneden vind je de ingrediënten die je nodig hebt.
 
Italiaanse bollen recept van zelfbroodbakken.nl

Ingrediënten

750 Gram Universeel bloem
250 Gram MILANO broodmix
150 Gram Klein brood poeder
50 Gram Gist
15 Gram Zout
± 560 Gram Water

Zelf Italiaanse bollen bakken? – Recept

Om te beginnen meng je alle ingrediënten samen tot één geheel. Dit mengsel kneed je goed samen zodat het een mooi deeg wordt. De duur van het kneden is afhankelijk van het type kneder. Het verschilt van 4 minuten langzaam kneden of 5 minuten snel kneden. De deegtemperatuur hoort rond de 26°C te zijn voordat je begint met kneden.

Hierna is het tijd om het deeg af te wegen. Je gebruikt voor deze portie 1.650 gram. Het is belangrijk dat het deeg goed wordt opgebold. Dit betekent dat je de je het deeg voor de Italiaanse bollen tot een ronde hoeveelheid kneedt. 

Het is tijd om het deeg te laten rijzen. Dit doe je voor minimaal 15 minuten. Wanneer het deeg klaar is met rijzen, verdeel je het in verschillende stukken en is het weer tijd voor opbollen. Bij deze stap kun je ervoor kiezen om het deeg te decoreren met geraspte kaas en sesamzaadjes. Het handigste is om hier de stukken deeg op een bakplaat te leggen en hier verder op te decoreren. 

Laat de Italiaanse bollen nog een keer rijzen op de bakplaat. Dit keer voor 95 minuten. Na deze tijd kun je het brood in de oven laten bakken voor 9 minuten op 240°C, laat het even afkoelen en daarna is het smullen geblazen!
 
Zachte Italiaanse bollen deeg maken

Italiaanse bol beleggen: tips!

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het beleggen van de zachte Italiaanse bollen. Wanneer je in de Italiaanse sfeer wilt blijven, kun je ervoor kiezen om een broodje te maken met groene pesto, mozzarella en tomaat. Dit is een heerlijke combinatie die vergelijkbaar is met een broodje caprese. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van geitenkaas en Parmaham. Dit is vooral in de zomer een frisse combinatie voor de lunch. Je kunt bij deze combinatie ook nog walnoten en zongedroogde tomaten toevoegen. Een andere klassieker is de Italiaanse bol met carpaccio. Voeg hier rucola, truffel mayonaise en pijnboompitten aan toe voor het totale plaatje.

Dit zijn nog maar drie voorbeelden van combinaties die jij kunt maken met de zachte Italiaanse bollen. Het fijne aan dit recept is dat je alle kanten op kunt gaan met het decoreren. Je kunt helemaal losgaan met ingrediënten waardoor de zachte Italiaanse bollen altijd naar jouw smaak gemaakt kunnen worden. Benieuwd naar andere brood recepten voor brood bakken? Bekijk ze bij zelfbroodbakken.nl!


Weergave:


Bezig met laden...

Bakkerszout 1 kg

€ 1,50 * p/stuk

Klein brood poeder 500 gram

€ 3,95 * p/stuk

Milano brood 1 kg

€ 7,95 * p/stuk

Universeel bloem 1 kg

€ 2,25 * p/stuk

Verse gist 500 gram

€ 2,95 * p/stuk

Zelfbroodbakken.nl