Categorieën

Koolhydraatarm meel / Teff brood volkoren 1 kg

Teff brood volkoren 1 kg

Teff brood volkoren 1 kg
Teff brood volkoren 1 kg
6 Reviews | Review toevoegen
Teff bevat niet alleen veel mineralen, zoals ijzer, magnesium en calcium, maar geeft deze ook makkelijk af aan ons lichaam. Een zeer lekker en gezond brood. Koolhydraat arm.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 5,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Teff brood volkoren

Recept: 500 gram teff meel, 320 cc water, 10 gram droge gist

Ingrediënten: Volkorenmeel Teff, tarwegluten, zonnebloempitten, havervlokken, lijnzaad, tarwekiemen, gerstemout, bakkerszout, emulgator, plantaardige olie en vet, calciumcarbonaat, suiker, enzym.

Eigenschappen voedingswaarde:
Teffzaad eenheid per 100g
Energie 358kcal/1498 Kj
Water 11,40 g
Eiwit 9,60 g
Koolhydraten 73,00 g
Suikers 0,20 g
Vet 2,00 g
Vezels 3,00 g
Vit c 0,30 mg
Natrium 47,00 mg
Kalium 401,00 mg
Calcium 159,00 mg
Fosfor 378,00 mg
Ijzer 5,80 mg
Koper 0,70 mg
Zink 2,00 mg 

Brood in de overTeffende trap, want Teffbrood bevat 3x zoveel vitaminen en 2x zoveel mineralen als een gemiddeld volkorenbrood. Daarnaast is het ook een bron van ijzer en calcium en bijzonder rijk aan vezels. Teffbrood past daarom uitstekend in het voedingspatroon van consumenten die bewust met goede voeding bezig zijn. Het is goed voor (duur)sporters, kinderen in de groei en ouderen die graag fit en vitaal willen blijven. Teffbrood is een 100 % volkorenbrood, waarvan 25 % teff.

Wat is Teff ?
Teff is een echt oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Het is een oergraan omdat het niet is veredeld door moderne technieken. Het bevat nog altijd dezelfde gezonde samenstelling als 6000 jaar geleden. Teffkorrels zijn veel kleiner dan de meeste graankorrels (150 korrels Teff evenaren de grootte van één tarwekorrel). Deze worden daarom in zijn geheel gemalen. De vezels en mineralen die zich in de buitenste laag van de korrel bevinden worden meegemalen. Teffmeel is dus altijd volkorenmeel, wat betekent dat het rijk is aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

Wat is er zo goed aan Teff?
De meeste granen geven uiterst beperkt ijzer af aan het lichaam, Teff vormt hierop een uitzondering. Naast de aanwezigheid van mineralen en vitaminen is Teff laag in fytinezuur en bevat het vitamine C. Door de aanwezigheid van het fytinezuur afbrekende enzym fytase én het lage gehalte aan fytinezuur in Teff worden veel mineralen, zoals calcium en ijzer, beter opgenomen in het lichaam. Vitamine C helpt bij de opname van mineralen en de mineralen in Teff zijn door de lage hoeveelheid fytinezuur goed beschikbaar voor het lichaam.
Teff bevat veel meer langzaam verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen. Het bevat wel 30% aan langzaam afbreekbare koolhydraten ten opzichte van 4% in regulier volkorenmeel. Hierdoor houd je na het eten van Teff veel langer een ‘vol en verzadigd gevoel’.

Sorteren op:

Review toevoegen
Nancy - 01-04-2021 18:34

Super lekker brood ,blijft lang vers

Roelfke - 12-09-2020 09:17

Zeer smakelijk brood met een dichtere fijne structuur zonder compact te worden. Blijft lang vers. Aanrader!

Karel Smeets - 10-05-2020 18:07

Lekker brood. Gezond. Ook langer goed snij- en eetbaar.

Kristof - 23-04-2020 23:22

zeer lekker bruin brood👌

Christina - 27-03-2020 15:06

Smakelijk

cindy - 11-03-2020 09:53

Zitten allemaal slechte E- nummers in. Staat niet vermeld op de site. Koop ik dus nooit meer.

Zelfbroodbakken.nl
Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies