Categorieën

Broodmeel / Mais brood

Mais-brood

Maïsbrood direct van de graanboer

Wil jij thuis het lekkerste maïsbrood bakken met verse producten die direct afkomstig zijn van de graanboer? Maak dan kennis met de Boxtelsche Molenaar achter Zelfbroodbakken.nl! In ons onderstaand assortiment bieden we je verschillende soorten en smaken aan. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van licht maïsbrood, of juist een donker maïs brood. Daarnaast hebben we ook mixen waar voedzame maïsmeel gecombineerd wordt met meergranen zodat je een heerlijk volkoren maïsbrood én bolletjes kunt maken! Wil je niet langer meer wachten en zo snel mogelijk thuis aan de slag kunnen? Twijfel dan niet langer en bekijk ons onderstaand assortiment!


Weergave:


Bezig met laden...
Easy mais 1 kg

Easy mais 1 kg

Licht maisbrood met knapperige korst.

€ 6,50 * p/stuk
Easy volgranen mais 1 kg

Easy volgranen mais 1 kg

Donker meergranen mais brood.

€ 5,95 * p/stuk
Mais mix 2,5 kg

Mais mix 2,5 kg

Mais mix is een 100% mix, inclusief broodverbetermiddel en zout. Mais mix bevat onder andere tarwebloem, gepofte maiskorrels, maisgries en zonnebloempitten.

€ 8,95 *
Maisbolletjes mix 1 kg

Maisbolletjes mix 1 kg

Licht, luchtig, krokant maisbrood.

€ 6,95 * p/stuk
Maisbolletjes mix 2,5 kg

Maisbolletjes mix 2,5 kg

Licht, luchtig, krokant mais brood.

€ 13,95 * p/stuk
Maisbolletjes mix prof 2 kg

Maisbolletjes mix prof 2 kg

Licht en luchtig mais brood. Met hele fijne maisbolletjes.

€ 11,95 * p/stuk
Maisbrood mix 1 kg

Maisbrood mix 1 kg

Licht en luchtig mais brood

€ 5,95 * p/stuk
Maisbrood mix 2,5 kg

Maisbrood mix 2,5 kg

Licht meergranen brood met mais

€ 10,95 * p/stuk
Molen maisbrood 1 kg

Molen maisbrood 1 kg

Licht meergranen met maismeel en maisbolletjes.

€ 3,50 * p/stuk
Molen maisbrood 5 kg

Molen maisbrood 5 kg

Licht meergranen met maismeel en maisbolletjes.

€ 14,95 * p/stuk

Is maïsbrood gezond?

Vaak krijgen we de vraag of maïsbrood gezond is en waarvan het gemaakt wordt. Om de vraag of het gezond is correct te beantwoorden, dienen we simpelweg naar de voedingswaarden te kijken van het gemiddelde maïsbrood. Hier zien we dat de voedingswaarden niet tot weinig verschillen van regulier bruin brood. Er zit een gelijkwaardige hoeveelheid eiwitten en vezels in beide broden en het verschil in calorieën is ook niet noemenswaardig. 

Wanneer we maïsbrood vergelijken met een doorsnee wit brood, dan zien we wel wat verschillen (wederom zijn deze minimaal) bij het aantal vezels. Zo heeft een wit brood vaak rond de 1,2 gram vezels, en hebben donker- en maïsbroden vaak 2,1 gram in één brood. Hieruit blijkt dat de verschillen niet zo bijzonder zijn en de conclusie getrokken kan worden: het is niet perse gezonder dan een normaal bruinbrood. Het grootste verschil zit voornamelijk in de smaak!

Is maïs het hoofd ingrediënt?

Je eigen mais brood bakken? Vaak wordt gedacht dat een maïsbrood voornamelijk bestaat uit: maïs. Natuurlijk, vanwaar anders de naam? Toch is dit verre van waar. Ondanks dat tijdens het bereidingsproces gebruik wordt gemaakt van eventueel grof gemalen maïsmeel, is vaak het meest gebruikte ingrediënt toch echt tarwe. Het maïsmeel zorgt er wel voor dat het brood de ‘gelige’ kleur krijgt en het brengt ook de nodige smaken met zich mee. Echter is de verhouding tussen tarwe en maïsmeel bij het bakken van maïsbroden enorm. Om het brood net wat meer op de naam te doen lijken, kun je ook nog echte maïskorrels verwerken in het brood, je kunt dit zien als een soort decoratie. Wel zo leuk! 

Ben je al lekker in onze shop aan het kijken naar de lekkerste mix? Dan raden we je aan om bij ieder product de omschrijving te lezen. Zo weet je namelijk 100% zeker wat je besteld en worden eventuele allergische reacties voorkomen! Maak bijvoorbeeld kennis met onze "Easy Mais" of juist de "Maisbolletjes Mix"! Heb je vragen over onze maïsmixen? Twijfel dan niet om  contact met ons op te nemen!

Bestel direct bij Zelfbroodbakken.nl

Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij thuis kunt genieten van de lekkerste maïsbroden. Woon je in de buurt dan nodigen wij je graag uit om een bezoek te brengen aan onze winkel! Wij helpen je graag met het maken van de best passende keuze. Is een bezoekje geen mogelijkheid? Dan staan wij je natuurlijk graag telefonisch te woord. 


Zelfbroodbakken.nl