Categorieën

Suiker

Basterdsuiker en meer van dé molenaar!

Wil jij thuis aan de slag als een ware thuisbakker? Dan mag basterdsuiker niet ontbreken als bakingrediënt in jou keuken. Dit zijn namelijk de ware smaakmakers van ieder gebakje dat jij thuis creëert! Gelukkig heeft bijna iedere Nederlandse keuken wel wat van suiker staan. Om de lekkerste gebakjes, koekjes en cakejes te bakken heb je hier dan ook een goede hoeveelheid van nodig. In ons onderstaand assortiment vind je verschillende soorten suiker terug zodat jij de best passende kunt kiezen voor jou keuken! 


Weergave:


Bezig met laden...
 Druivensuiker/Dextrose 500 gram

Druivensuiker/Dextrose 500 gram

Druivensuiker is pure glucose in poedervorm. Het is makkelijk verteerbaar en wordt snel opgenomen in het bloed. Druivensuiker is daarom uitermate geschikt voor sporters.

€ 1,75 * p/stuk
Bastardsuiker bruin 500 gram

Bastardsuiker bruin 500 gram

Basterdsuiker zorgt in je baksels voor een extra smeuïg resultaat. Hoe donkerder de basterdsuiker, hoe meer smaak!

€ 1,50 * p/stuk
Bastardsuiker geel 500 gram

Bastardsuiker geel 500 gram

Hoe donkerder de kleur van de basterd, des te hoger het vochtgehalte van de suiker. Met een hoger vochtgehalte in de basterd, droogt (bijvoorbeeld) gebak minder snel uit.

€ 1,50 * p/stuk
Bastardsuiker wit 500 gram

Bastardsuiker wit 500 gram

Hoe donkerder de kleur van de basterd, des te hoger het vochtgehalte van de suiker. Met een hoger vochtgehalte in de basterd, droogt (bijvoorbeeld) gebak minder snel uit. Tevens...

€ 1,50 * p/stuk
BIO rietsuiker 1 kg

BIO rietsuiker 1 kg

Rietsuiker biologische, onbewerkt, ongeraffineerd en raw. (Oersuiker) Bevat meer mineralen dan gewone suiker. 

€ 4,75 * p/stuk
Bruine kandij suiker fijn 500 gram

Bruine kandij suiker fijn 500 gram

Bruine kandij suiker is zeer geschikt voor het maken van kruidig banket zoals speculaas en peperkoek.

€ 3,95 * p/stuk
Fijne kaneel suiker 500 gram

Fijne kaneel suiker 500 gram

Fijne kaneelsuiker als decoratie. Gebruik het voor op je pannenkoeken, poffertjes, oliebollen of lekker op je boterham. Ook lekker voor op je appeltaart, appelbeignets of lekker...

€ 2,95 * p/stuk
Glucosepoeder 500 gram

Glucosepoeder 500 gram

Glucose zorgt voor een zoete smaak, maar is bijlange na niet zo zoet als suiker. Deze glucosepoeder is uitermate geschikt om toe te voegen aan roomijs.

€ 3,95 * p/stuk
Kaneel suiker 500 gram

Kaneel suiker 500 gram

Kaneel suiker een decoratie middel voor op of in al je zoete bak gerechten, of lekker voor in een zoet broodje. Bakkerij kwaliteit.

€ 4,50 * p/stuk
Koekzoet (glucose-fructosestroop) 500 gram

Koekzoet (glucose-fructosestroop) 500 gram

Puur glucose-fructosestroop – Koekzoet is een ideaal zoetmengsel voor de bereiding van koekdegen en bestaat uit enkelvoudige suiker

€ 2,50 * p/stuk
Kristalsuiker grof 500 gram

Kristalsuiker grof 500 gram

Grove suiker voor over de vlaai of koekjes (bijvoorbeeld knapkoeken). Deze suiker smelt niet helemaal weg.

€ 1,75 * p/stuk
Parelsuiker P1 500 gram

Parelsuiker P1 500 gram

Parelsuiker P1 is een typisch Belgische specialiteit die voornamelijk gebruikt wordt in ambachtelijke recepturen, zoals Luikse wafel, suikerbrood, peperkoek, krakelingen,...

€ 2,50 * p/stuk
Parelsuiker P2 500 gram

Parelsuiker P2 500 gram

Parelsuiker P2 is een typisch Belgische specialiteit die voornamelijk gebruikt wordt in ambachtelijke recepturen, zoals Luikse wafel, suikerbrood, peperkoek, krakelingen,...

€ 2,50 * p/stuk
Parelsuiker P3 500 gram

Parelsuiker P3 500 gram

Parelsuiker P3 is een typisch Belgische specialiteit die voornamelijk gebruikt wordt in ambachtelijke recepturen, zoals Luikse wafel, suikerbrood, peperkoek, krakelingen,...

€ 2,50 * p/stuk
Parelsuiker P4 500 gram

Parelsuiker P4 500 gram

Parelsuiker P4 is een typisch Belgische specialiteit die voornamelijk gebruikt wordt in ambachtelijke recepturen, zoals Luikse wafel, suikerbrood, peperkoek, krakelingen,...

€ 2,50 * p/stuk
Parelsuiker P5 500 gram

Parelsuiker P5 500 gram

Parelsuiker P5 is een typisch Belgische specialiteit die voornamelijk gebruikt wordt in ambachtelijke recepturen, zoals Luikse wafel, suikerbrood, peperkoek, krakelingen,...

€ 2,50 * p/stuk
Poedersuiker 500 gram

Poedersuiker 500 gram

€ 2,50 * p/stuk
Vanille suiker 500 gram

Vanille suiker 500 gram

Banketbakkers aroma

€ 5,95 * p/stuk

Hoe wordt suiker gemaakt?

Dagelijks consumeert men veel suikers, maar hoe wordt dit eigenlijk gemaakt? Nederlandse suiker wordt voornamelijk uit de suikerbiet gewonnen. Aangezien de bietsuiker uit 17%  sacharose (tafelsuiker) bestaat is het dé plant waar suiker van geproduceerd wordt. Dit vormt voor de vele soorten suiker als basis. Neem bijvoorbeeld basterdsuiker. Dit is eigenlijk niets meer dan fijne suikerkristallen met extra toevoegingen die voor net wat meer smaak zorgen. Door bijvoorbeeld siroop toe te voegen kan je al een variant van de basterdsuiker maken. 

Het verschil tussen witte en bruine basterdsuiker

Wanneer je in ons assortiment kijkt dan zie je meerdere varianten van de basterdsuiker, namelijk ook de witte variant. Maar wat is nou het verschil tussen beide? Bij sommige bakingrediënten wil een verschillende kleur niets zeggen, maar dat is bij de varianten van basterdsuiker wel degelijk het geval! 
  • De bruine variant, ook wel ‘bruine suiker’ genoemd, wordt gemaakt door witte suiker dat is fijngemalen en waar een invertsuiker aan is toegevoegd. 
  • Witte basterdsuiker wordt op dezelfde wijze bereid, enkel wordt er geen karamel en/of andere kleurstoffen gebruikt om de bekende bruine kleur te realiseren.
Beide varianten worden vaker gebruikt voor het bakken van heerlijke taarten en gebakjes. Naast dat de sterkere smaak en aroma al een enorm verschil maken, zorgt het basterdsuiker er ook voor dat het vocht beter wordt vastgehouden. Tijdens het bakken kun je dus inspelen op de kleur. Door de bruine suiker te gebruiken krijgt het gebakje een prachtige bruine kleur, het meest bekende voorbeeld hiervan is de heerlijke speculaas! 

Wil je naast koekjes en cakejes ook je eigen brood bakken? Maak dan ook kennis met onze broodverbeteraars en andere rijsmiddelen zoals verse gist!

Onze verschillende soorten suiker

Zowel in onze fysieke winkel als op onze webshop kun je een keuze maken tussen de lekkerste soorten suiker die het beste passen bij jouw bakproject! Wil jij bijvoorbeeld de bekende speculaas bakken in je eigen keuken? Dan raden wij je onze heerlijke “Bruine kandij suiker” aan. Deze is namelijk zeer geschikt om een heerlijk kruidig banket te bakken. Of maak kennis met onze “Kristalsuiker grof”, die pérfect is voor het bakken van de lekkerste vlaaien of koekjes! Ben je toch meer een liefhebber van de Belgische keuken? Dan mag onze “Parelsuiker” niet ontbreken in jouw keuken. De bekende parelsuiker wordt in België vaak gebruikt in ambachtelijke recepturen zoals de bekende Luikse wafel, peperkoeken en krakelingen!

Wij staan voor je klaar

Wil jij graag wat meer kennis opdoen rondom basterdsuiker of onze andere soorten, of wil je om wat advies vragen? Dan staan wij je natuurlijk graag te woord! Doordat wij al generaties lang als familie de ambacht van de molenaar aan elkaar doorgeven, weten wij namelijk als geen ander hoe wij je kunnen adviseren. Woon je in de regio? Dan kun je zelfs even langskomen in onze winkel! Mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je via hier contact met ons opnemen.


Zelfbroodbakken.nl