Categorieën

Diverse meel / Amandelmeel

Amandelmeel

Amandelmeel kopen van ambachtelijke kwaliteit

Ben je op zoek naar hoogwaardig amandelmeel om te gebruiken bij het bakken? Overweeg dan om bij een échte molenaar te bestellen. Amandelmeel kan worden gemaakt van geblancheerde of on-geblancheerde amandelen en kan worden vermalen tot verschillende texturen. Door rechtstreeks bij onze molenaar te bestellen via onze webshop, krijg je de hoogst mogelijke kwaliteit. Bovendien kun je eventuele specifieke behoeften met ons bespreken en precies krijgen wat je zoekt. Dus als je op zoek bent naar het perfecte amandelmeel voor je volgende bakproject, neem dan eens een bezoek aan onderstaande producten!


Weergave:


Bezig met laden...
Amandelmeel 1 kg

Amandelmeel 1 kg

7.1 gram aan koolhydraten op 100 gram

€ 14,50 * p/stuk
Amandelmeel 250 gram

Amandelmeel 250 gram

7.1 gram aan koolhydraten op 100 gram

€ 4,50 * p/stuk
Amandelmeel 5 gram koolhydraten 1 kg

Amandelmeel 5 gram koolhydraten 1 kg

5.0 gram aan koolhydraten op 100 gram

€ 15,95 * p/stuk

Wat is amandelmeel?

Amandelmeel is een soort meel dat is gemaakt van gemalen amandelen. Het bestaat uit fijngemalen, geblancheerde of on-geblancheerde amandelen waarvan de schil is verwijderd, die vervolgens worden gecombineerd om een ​​amandelmeel te creëren.

Amandelmeel wordt gemaakt door geblancheerde amandelen zonder hun vel samen te malen om een ​​heel fijn poeder te maken. De algemene formule voor amandelmeel is altijd gelijke delen amandeldeeltjes, waaronder gemalen amandelschillen, hele of poedersuiker, tarwebloem voor alle doeleinden en andere droge ingrediënten. Als het gaat om bakken, biedt dit lichtbruine notenproduct veel gezondheidsvoordelen omdat het rijk is aan onverzadigde vetten en een laag koolhydraatgehalte in vergelijking met witbroodmeel of tarwemeel.

Waar wordt het voor gebruikt?

Amandelmeel wordt gebruikt als vervangingsmiddel voor amandelen in dessertrecepten, maar vooral ook in gebakjes. Amandelmeel kan ook worden gemengd met eieren om cake meel te maken, of om suiker en zout te combineren tot een smakelijke popcornmix. Amandelmeel kan ook worden gebruikt om sauzen of jus in te dikken.

Het verschil tussen amandelmeel en amandelpoeder

Amandelmeel wordt gemaakt van gemalen amandelen. Amandelpoeder daarentegen wordt gemaakt door geblancheerde amandelen tot een fijn poeder te malen. Het verschil zit in de textuur van elk product; amandelmeel zal veel 'zwaarder' zijn vanwege de fijngemalen amandelen die in de ingrediëntenlijst worden gebruikt. Terwijl amandelpoeder lichter zal zijn vanwege hoe fijn het is gemalen.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel sommige mensen amandelmeel als veelzijdiger beschouwen dan amandelmeel omdat het bakkers gemakkelijk specifieke texturen laat maken, anderen erop kunnen wijzen dat dit tot inconsistentie kan leiden in vergelijking met recepten waarin slechts één type notenproduct wordt gebruikt. gebruikt (zoals cashew- of zonnebloemzaad).

Maak kennis met onze producten

Wil jij graag thuis zo snel mogelijk aan de slag met het bakken van de lekkerste gebakjes? Dan ben je bij Zelfbroodbakken.nl aan het juiste adres! Je vind hier namelijk alles wat je nodig hebt wat komt kijken bij het thuisbakken. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde bakingrediënten en bakbenodigdheden, maar vergeet ook onze heerlijke recepten niet! Mocht je na het lezen van onze pagina’s en de informatie van onze producten toch nog vragen hebben? Dan nodigen wij je graag uit om een bezoekje te brengen aan onze Boxtelsche Watermolen! Bellen kan natuurlijk ook: 0411 674513. Wij staan je graag te woord. 


Zelfbroodbakken.nl