Categorieën

Zout

Bakkerszout kopen bij Zelfbroodbakken.nl

Bij het samenstellen van je winkelmandje voor het bakken van de lekkerste gebakjes, broden of poffertjes thuis, mag bakkerszout niet ontbreken. Vaak wordt er gedacht dat bakkerszout enkel wordt toegevoegd als smaakmaker, maar dat is niet zo. Naast dat het extra smaak geeft, helpt het ook om de andere aroma’s en smaken te versterken. Een absolute must dus! Maar er zijn nog meer voordelen aan het toevoegen van bakkerszout. Dit vertraagt namelijk het fermentatieproces van het deeg. Doordat zout vocht vasthoudt blijft je brood dus ook nog eens langer goed. Nu gebruiken we voornamelijk brood als voorbeeld, maar je kunt bakkerszout gebruiken voor alle gebakjes, koekjes en cakes gebruiken die je thuis bakt! 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Bakkerszout 1 kg

Bakkerszout 1 kg

Bakkerszout met extra jodium. op gewicht dezelfde smaak.

€ 1,50 * p/stuk
Grof zeezout grijs 1 kg

Grof zeezout grijs 1 kg

Sel de Guerande grof grijs zeezout traditioneel en ambachtelijk verkregen

€ 3,50 * p/stuk
Zeezout extra fijn 1 kg

Zeezout extra fijn 1 kg

Heel fijn zeezout. Geeft een heerlijke smaak aan al je gerechten.

€ 2,95 * p/stuk

Het verschil tussen zout en bakkerszout

Nu hoor ik je al denken “wat is het verschil tussen normaal zout en bakkerszout?”. Bakkerszout kun je vergelijken met gewoon keukenzout. Het verschil tussen beide zit voornamelijk in het jodium gehalte, dit ligt namelijk tussen de 50 tot 65 mg per kilo zout. Bij de doorsnee huiszout ligt dit gehalte rond de 21 mg. Waarom is dit verschil zo groot? Dit komt doordat er in 2008 bekend is gemaakt dat de gemiddelde Nederland te weinig jodium binnenkrijgt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de overheid de bakkerijsector heeft gestimuleerd om bakkerszout blijven toe te passen op hun producten. 

Wat is broodzout dan?

Hiervoor gaan we een tijdje terug in de geschiedenis, namelijk naar 1942. Toen werden de Nederlandse bakkers namelijk verplicht om broodzout te gebruiken bij het bakken van de broden. Broodzout bevat nog wat meer jodium dan bakkerszout, namelijk tussen de 70 en de 85 mg per kilo. Het broodzout is dan jarenlang gebruikt door vele Nederlandse bakkers, totdat dit in 2009 verboden werd. Toen werd er namelijk een convenant afgesloten tussen de Nederlandse bakkerijsector en de overheid, waar het bakkerszout van nu uit is gekomen. Nu kunnen de Nederlandse bakkers dus ook andere producten zoals koekjes, gebakjes en cakejes ook bakken met het lekkere bakkerszout. 

Bakkerszout bestellen via onze webshop?

Wil jij een echte thuisbakker uithangen? Dan mag dit dus absoluut niet ontbreken aan je bakingrediënten. Met Zelfbroodbakken.nl willen wij alle thuisbakkers voorzien van de beste bakproducten. Heb je nog vragen over het gebruiken van bakkerszout? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, of neem een bezoekje aan onze winkel bij de Boxelse Watermolen. Wij staan je graag te woord!


Zelfbroodbakken.nl