Categorieën

Glutenvrij meel

Glutenvrij-meel

Glutenvrij meel kopen

Wil jij thuis lekker aan de slag met het bakken van de lekkerste broden, koekjes en cakejes, maar ben je allergisch voor gluten? Wees gerust, bij Zelfbroodbakken.nl kunnen wij namelijk iedereen voorzien van de lekkerste meelsoorten. Ook glutenvrij meel dus! Het bakken met glutenvrij meel is wel andere koek dan het bakken met ‘normaal’ meel, maar dit betekent niet dat het minder lekker hoeft te zijn. Je kunt in ons assortiment uit de lekkerste soorten kiezen en naar eigen hartenlust gaan bakken. Bekijk hieronder onze producten.

TIP: wist je dat ook héérlijke pizzabodems kunt bakken met ons glutenvrije meel?


Weergave:
  2 / 2  



Bezig met laden...
Rijstebloem 1 kg

Rijstebloem 1 kg

Rijstebloem wordt in sommige recepten gebruikt en wordt ook gebruikt als strooibloem. Dit voorkomt dat je deeg blijft plakken op je werktafel, rijsmandje of rijsdoek.

€ 3,50 * p/stuk
Nieuw
BIO rijstmeel bruin 1 kg

BIO rijstmeel bruin 1 kg

Ons bruine rijstmeel is 100% biologisch, het wordt gemaakt van ongekookte zilvervliesrijst. De ongekookte zilvervliesrijst wordt gemalen tussen molenstenen, het heeft een...

€ 6,25 * p/stuk
BIO rijstmeel wit 1 kg

BIO rijstmeel wit 1 kg

Ons witte rijstmeel is 100% biologisch, het wordt gemaakt van ongekookte witte rijst. De ongekookte witte rijst wordt gemalen tussen molenstenen, het heeft een neutrale smaak....

€ 5,50 * p/stuk
Rijstmeel 1 kg

Rijstmeel 1 kg

Rijstemeel kun je gebruiken in allerlei bakwaren zoals brood, pannenkoeken, cake, taarten, poffertjes en nog veel meer.

€ 3,50 * p/stuk
  1  2   

Wat is het verschil tussen glutenvrij bloem en meel?

Het verschil tussen glutenvrij bloem en meel is niet anders dan dat van normaal meel. Meel is gemaakt van een type graan dat tot poeder is gemalen, eventueel nog op een traditionele molensteen. Wanneer je spreekt over tarwemeel, dan is dit natuurlijk gemaakt van de graan: tarwe. Wanneer de tarwegraan in de molensteen gemalen wordt blijft er een poederig restant over wat vele eiwitten, mineralen en vezels bevat. Zeer gezond dus! Wanneer het restant, bestaand uit graankorrels, met vocht in contact komt ontstaan er gluten. Maar waar zijn de gluten goed voor? Gluten zorgen ervoor dat het deeg elastisch wordt en dat het gaat rijzen
Maar wat is het verschil tussen glutenvrij bloem en meel? Het verschil zit hier in het proces nadat de graan vermalen is tot meel. Glutenvrij bloem is eigenlijk niets anders dan wanneer het meel nogmaals wordt gezeefd. Doordat het meel gezeefd is wordt het poeder nóg fijner dan voorheen. Dit komt doordat de buitenste schilletjes van de graankorrel achter in de zeef blijven. 

Welk meel is glutenvrij?

Ben jij al bekend met boekweitmeel, amandelmeel of gerstemeel? In onze webshop vind je vele verschillende glutenvrije meel soorten. Neem bijvoorbeeld onze “Bio Havermeel”. Dit product bestaat volledig uit natuurlijke producten! Tevens voegen wij hier ook géén toevoegingen aan toe, wat ervoor zorgt dat jij heerlijk van ons glutenvrij havermeel kunt genieten. Ons Bio Havermeel is een uitstekende vervanger voor de bekende tarwemeel. Doordat het vele eiwitten, vezels en onverzadigde vetten bevat, weet je zeker dat de ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn. Benieuwd naar de voedingswaarde van ons havermeel? Klik dan hier.

Maak kennis met ons ambachtelijke molenaar

Bij Zelfbroodbakken.nl zijn wij erg op het traditionele gesteld. Onze molenaar maalt het graan dan ook nog op een échte molensteen tot meel, wat nog afstamt van de eeuwenoude molenaars! Sinds 1921 werken wij al hard aan én met onze Genneper Watermolen om ervoor te zorgen dat wij de allerbeste producten aan onze klanten kunnen bieden. Ben jij op zoek naar het lekkerste glutenvrije meel of bloem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Heb je eerst nog enkele vragen over onze producten, dan staan wij je graag telefonisch te woord. Of woon je in de regio en ben je benieuwd naar onze winkel? Dan nodigen wij je graag uit om ons te bezoeken.


Zelfbroodbakken.nl