Categorieën

Recepten / Glutenvrije recepten / Glutenvrije biscuit recept

Glutenvrije biscuit recept

Biscuit is een veelzijdig gebak dat in veel verschillende desserts en taarten wordt gebruikt. Maar als je een glutenvrij dieet volgt, kan het lastig zijn om geschikte biscuit te vinden. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven beschikbaar en kun je ook heel gemakkelijk zelf glutenvrije biscuit maken. In deze blog lees je alles wat je moet weten over glutenvrije biscuit.
 
Glutenvrije biscuit Zelfbroodbakken

Ingrediënten

300 gram bloem (Florine No Gluten)
375 gram eieren
210 gram suiker
50 ml water
15 gram bakpoeder

Glutenvrije biscuit zelf maken

Er zijn verschillende redenen waarom zelf glutenvrije biscuit maken leuk kan zijn. Ten eerste is het een uitdaging om een lekker en luchtig biscuit te maken zonder tarwebloem en als het lukt geeft dat natuurlijk veel voldoening. Bovendien kun je zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt en kun je experimenteren met verschillende smaken en texturen. Het is ook een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te doen, bijvoorbeeld tijdens een gezellige bakmiddag.
 
Deeg maken glutenvrije biscuit

Het deeg maken

Als eerste stap begin je met het verwarmen van de oven op 180 graden. Begin hierna met het maken van het deeg. Meng het bloem en de bakpoeder in een kom. Klop de suiker en eieren samen tot een licht en luchtig mengsel. Het kloppen gaat als volgt: 1 minuut langzaam, dan 8 minuten snel en dan weer 1 minuut langzaam. Gebruik een draadgarde voor het kloppen. 

Glutenvrije biscuit in de oven

Vet dan een bakvorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de biscuit gedurende 25-30 minuten, tot dat het gaar is. Je kunt uiteraard ook kleine biscuits maken, door uitsteekvormen te gebruiken. Houd dan de baktijd goed in de gaten!

Laat de glutenvrije biscuit afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. 
 
Glutenvrije biscuit maken

De lekkerste serveertips voor glutenvrij biscuits

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer het aankomt op het decoreren van de glutenvrije biscuits. Hier lees je enkele tips voor de lekkerste combinaties.

Versieren met fruit en slagroom

Glutenvrije biscuit gaat perfect samen met vers fruit en een flinke toef slagroom. Kies bijvoorbeeld voor aardbeien, frambozen of bramen en garneer het geheel met wat verse munt of een schijfje citroen.

Maak er petit-fours van

Snijd de glutenvrije biscuit in kleine stukjes en bedek ze met een laagje glazuur of chocolade. Decoreer vervolgens met gekleurde sprinkles of eetbare bloemen. Serveer de petit-fours op een mooi bord voor het totale plaatje.

Serveer met ijs

Een bolletje vanille-ijs bij een stukje glutenvrije biscuit is een heerlijke combinatie. Maak het geheel af met wat verse slagroom en eventueel wat gehakte noten of stukjes chocolade.

Maak er een trifle van

Gebruik de biscuit als basis voor een trifle. Bedek de biscuit met een laagje fruit, gevolgd door een laagje banketbakkersroom en eventueel nog wat slagroom. Herhaal dit tot je trifle glas of kom vol is.

Maak er een taart van

Je kunt de biscuit ook gebruiken als basis voor een taart. Bedek de biscuit met een laagje jam of fruit, gevolgd door een laagje banketbakkersroom of slagroom. Decoreer de taart met vers fruit en eventueel wat chocoladeschaafsel.

Probeer het eens uit en wie weet heb jij je nieuw favoriete recept gevonden!
 


Weergave:


Bezig met laden...

Bakpoeder 250 gram

€ 2,50 * p/stuk

Zelfbroodbakken.nl