Categorieën

Broodmeel / Donker meergranen brood met pitjes / Sportbrood extra donker 2,5 kg

Sportbrood extra donker 2,5 kg

Sportbrood extra donker 2,5 kg Sportbrood extra donker 2,5 kg
Sportbrood extra donker 2,5 kg Sportbrood extra donker 2,5 kg
Sportbrood extra donker 2,5 kg
4 Reviews | Review toevoegen
Zeer donker meergranen brood.

Gewicht   

2,500 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Sportbrood extra donker

Zeer donker meergranen brood.

Sportbrood is een donker meergranenbrood ontwikkeld voor actieve mensen en voorziet in de vraag naar verantwoorde voeding, dankzij: voedingsvezels, vitaminen A, B1, B2, B6 en E, mineralen, complexe en eenvoudige koolhydraten. Dankzij het recept met uitsluitend volkoren meel bakt u volkoren meergranenbroden die een bron van vezels vormen.


Voordelen

·        Eenvoudig te verwerken, lactosevrije 50% mix waarmee de bakker volkoren meergranenbroden bakt. 

·        Sporting broden zijn een bron van vezels en hebben de vertrouwde onderscheidende smaak en kruimkleur. 

Eigenschappen

·        De mix bevat van nature vitamines, mineralen en koolhydraten die passen aansluitend bij een verantwoord voedingspatroon van de consument. 
·        50% mix, welke extra aan te vullen is met 50% volkorenmeel om zo volkoren meergranenbroden te verkrijgen, die een bron van vezels vormen.


Recept: 
250gr sportbrood, 250gr bloem of volkoren, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Tarwebloem, tarwegluten, gerst, havervlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, gierst, tarwe (gebroken), bakkerszout, tarwedesem, dextrose, tarwevezel, gerstemoutmeel, plantaardige olie (koolzaad), wijnsteenzuur, ascorbinezuur, enzymen.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.670 kJ / 398 kcal - Vetten: 13,3 g - waarvan verzadigd: 2,2 g - Koolhydraten: 45,9 g - waarvan suikers: 3,2 g - Voedingsvezel: 9,3 g - Eiwitten: 19,0 g - Zout: 2,9 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
peter - 16-03-2023 22:28

heerlijk brood dat goed vult.

Jelano - 21-11-2021 22:15

Heerlijk donker brood! Een van de lekkerste en beste om als sporter te eten!

Joe - 17-06-2020 14:02

Heerlijk donker brood, weinig zout en met bloed gemengd

Cor - 06-01-2019 10:31

Ik gebruik het al jaren.

Zelfbroodbakken.nl