Categorieën

Bakingrediënten / Rijsmiddelen / Zuur desem poeder 1 kg O-tentic Tradizione puratos

Zuur desem poeder 1 kg O-tentic Tradizione puratos

Zuur desem poeder 1 kg O-tentic Tradizione puratos
Zuur desem poeder 1 kg O-tentic Tradizione puratos
6 Reviews | Review toevoegen
O-tentic is een actief zuurdesem en geeft de hiermee gemaakte broden het aroma en de structuur, die kenmerkend zijn voor lange gisting.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 15,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
O-TENTIC TRADIZIONE ZUUR DESEM

Uniek product met actief desem voor superieur authentiek brood.
O-tentic is een actief desem en geeft de hiermee gemaakte broden het aroma en
de structuur, die kenmerkend zijn voor lange gisting.
O-tentic kent een eenvoudige toepassing van 4% op het bloemgewicht, bevat geen
E-nummers en kunstmatige toevoegingen. Bij gebruik van O-tentic is geen extra
verbetermiddel of gist nodig.

MENG 25 GRAM ZUUR DESEM MET 50CC WATER

Recept: Gebruik 75 gram zuurdesem die je gemaakt hebt met 500 gram meel

Voeg 25 gram zuurdesem aan 50 cc water toe. Laat dit 20 minuten inwerken.
Voeg daarna aan 500 gram meel toe.
LET OP: Haal wel 50 cc water van het basis recpet af. 

HOUD DE DUBBELE RIJSTIJD AAN WAT U NORMAAL DOET. DUS 1 UUR VOORRIJS NORMAAL, IS NU 2 UUR VOORRIJS.

 

Sorteren op:

Review toevoegen
Rein - 02-01-2022 12:06

Gebruik dat al lang om simpel maar toch heel lekker zuurdesem brood te maken.

Carla - 16-11-2021 11:58

prima product

donald - 05-06-2021 12:54

mooie producten van te maken diversen groot als baguettes broden met goede smaak op Italiaanse smaak van vroeger

jan - 18-05-2021 13:16

Een beetje wennen maar wel lekker.

M. van Rooijen - 18-05-2021 09:18

Tot nu heb ik één zuurdesembrood gebakken, dus ik heb een beperkte ervaring. Daarbij ben ik uitgegaan van een eiwitrijk tarwebloem (wit), omdat deze het gemakkelijkst rijst. Bij het samenstellen van mijn ingrediënten heb ik de aanwijzing op de verpakking gevolgd. Met mijn Panasonic broodbakmachine (SD-2501) is een programma van 6 uur (French) mogelijk, want een langdurend programma is vereist voor desembrood. Eerst even laten kneden in stand 2 ("Basic Rapid") en vervolgens het programma 22 ("French") + de timerfunctie gebruiken . Het rust-, rijs-en bakproces is daarom betrekkelijk gemakkelijk in één keer op de bakmachine in te programmeren, zodanig dat het brood na bijvoorbeeld 10 uur gereed is (programmeer in dit geval "French" + timer = 10 uur, dan heb je de eerste 4 uur het rustproces en dan het eigenlijke programma in een keer laten uitvoeren). Het resultaat was een prima brood, dat redelijk goed was uitgerezen en behoorlijk lang vers bleef.

Hennie - 03-03-2021 13:44

Super lekker mals brood. Fijne zuurdesem smaak.

Zelfbroodbakken.nl
Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies