Categorieën

Zuiderlicht 1 kg

Zuiderlicht 1 kg Zuiderlicht 1 kg
Zuiderlicht 1 kg Zuiderlicht 1 kg
Zuiderlicht 1 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Een krachtig grof volkorentarwebrood op basis van bush met paarse tarwe uit Canada, zonnebloempitten en sojabits.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 5,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Zuiderlicht

Een krachtig grof volkorentarwebrood op basis van bush met paarse tarwe uit Canada, zonnebloempitten en sojabits.

Recept:
250 gram zuiderlicht, 250 gram bloem, 300 gr water, 10 gram droge gist, 7,5 gram bakkerszout, 25 gram bio verbeteraar (glutenpoeder).

E-NUMMER, LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Tip:
Voeg 5 a 10 gram krokant poeder toe, dat maakt dit brood nog lekkerder.

Broodbakmachine programma:
Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept oven:
Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:
Tarwe (paars, geplet), zonnebloempitten, sojagrist, tarwebloem, tarwegluten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.572 kJ / 374 kcal - Vetten: 9,6 g - waarvan verzadigd: 1,2 g - Koolhydraten: 49,7 g - waarvan suikers: 1,5 g - Voedingsvezel: 10,6 g - Eiwitten: 16,9 g - Zout: 0,3 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
ingrid de meyst - 09-11-2021 16:24

Ik neem 200 gr zuiderlicht en 600 gr universeel bloem en 2 soeplepels extra meergranen melange, dit heeft een heerlijk licht gekleurd granenbrood waar je de granen nog heel goed ziet zitten. Heeft een zeer lekker smaak.

Paul - 23-04-2021 22:27

Ook weer een heerlijke variant om mee te bakken.

Onne Knol - 16-01-2021 18:51

Ik maak een mengsel van 250 gr donker bosbrood, 250 gr pompadour en 100 gr zuiderlicht. Dat bevalt tot op heden uitstekend! Een heerlijk, donker en pittig brood!

Zelfbroodbakken.nl