Categorieën

Broodmeel / Waldkorn brood / Woudkorn prof 1 kg

Woudkorn prof 1 kg

Woudkorn prof 1 kg Woudkorn prof 1 kg
Woudkorn prof 1 kg Woudkorn prof 1 kg
Woudkorn prof 1 kg
2 Reviews | Review toevoegen
Zeer donker meergranen brood.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 6,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Woudkorn prof

Zeer donker meergranen brood.

Recept:
125gr woudkorn, 375gr bloem, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Sojagrits, zonnebloempitten, gerstemoutmeel, tarwemeel, tarwegluten, tarwezetmeel, lijnzaad, gierst, bakkerszout, tarwe zemelen, plantaardige olie (koolzaad), emulgatoren, suiker, ascorbinezuur,  enzymen, volkorenroggemeel.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.700 kJ / 405 kcal - Vetten: 17,5 g - waarvan verzadigd: 3,2 g - Koolhydraten: 31,1 g - waarvan suikers: 3,1 g - Voedingsvezel: 11,7 g - Eiwitten: 25,3 g - Zout: 4,6 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Annet - 18-02-2023 12:40

Lekker donker brood.
Ik meng het als volgt: 125 g. Waldkorn Prof, 300 g. bloem, 75 g. volkorenmeel. Wordt het net iets zwaarder van.

Liesbeth van der klij - 10-12-2020 13:18

Heerlijk brood, een toppertje. Met een theelepel zout erbij nog lekkerder.

Zelfbroodbakken.nl