Categorieën

Broodmeel / Waldkorn brood / Woudkorn knuspie 1 kg

Woudkorn knuspie 1 kg

Woudkorn knuspie 1 kg Woudkorn knuspie 1 kg
Woudkorn knuspie 1 kg Woudkorn knuspie 1 kg
Woudkorn knuspie 1 kg
2 Reviews | Review toevoegen
Luchtig licht meergranen brood. VOL MET ZONNEBLOEMPITTEN, LIJNZAAD EN ZEMELEN.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Woudkorn knuspie

Luchtig licht meergranen brood.
VOL MET ZONNEBLOEMPITTEN, LIJNZAAD EN ZEMELEN.

Recept:
125gr woudkornmix, 375gr bloem, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE, SOJA EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Zonnebloempitten, lijnzaad, tarwegluten, bakkerszout, volkorentarwemeel, tarwezemelen, gerstemoutmeel, dextrose, plantaardige olie (koolzaad), emulgatoren, meelverbetermiddelen (ascorbinezuur), enzymen.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 2.037 kJ / 485 kcal - Vetten: 34,5 g - waarvan verzadigd: 4,5 g - Koolhydraten: 10,7 g - waarvan suikers: 3,7 g - Voedingsvezel: 13,7 g - Eiwitten: 27,6 g - Zout: 6,3 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Ronald Bosveld - 10-07-2020 13:19

Heerlijk luchtig en niet te zwaar brood. Het deeg lijkt het tijdens het rijzen ontstane gas beter vast te houden of zo, waardoor het ook lekker luchtig blijft bij het bakken. En zelfs na 3-4 dagen is het brood nog steeds mooi elastisch en lekker.

Annie van de Wiel - 12-04-2020 16:07

Heerlijk waldkorn knuspie zo lekker en ook mijn kleinkinderen vinden het heerlijk.

Zelfbroodbakken.nl