Categorieën

Broodmeel / Waldkorn brood / Woudkorn dubbel donker 2,5 kg

Woudkorn dubbel donker 2,5 kg

Woudkorn dubbel donker 2,5 kg Woudkorn dubbel donker 2,5 kg
Woudkorn dubbel donker 2,5 kg Woudkorn dubbel donker 2,5 kg
Woudkorn dubbel donker 2,5 kg
6 Reviews | Review toevoegen
Donker meergranen brood met zonnebloempitten, lijnzaad en havervlokken.

Gewicht   

2,500 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Woudkorn dubbel donker

Donker meergranen brood met zonnebloempitten, lijnzaad en havervlokken.

Recept:
250gr woudkornmix, 250gr bloem of volkoren, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingredienten:
Tarwebloem, tarwegluten, sojabits, zonnebloempitten, havervlokken, gierst, gerstemoutextract, tarwezemelen,lijnzaad, gerstemoutmeel, bakkerszout, tarwezetmeel, plantaardige olie (koolzaad), emulgatoren (wijnsteenzuur), ascorbinezuur, tarwekiemen, enzymen.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.586 kJ / 378 kcal - Vetten: 10,6 g - waarvan verzadigd: 1,9 g - Koolhydraten: 45,0 g - waarvan suikers: 4,4 g - Voedingsvezel: 10,7 g - Eiwitten: 20,2 g - Zout: 2,9 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Tineke - 03-03-2022 11:26

Ik vind het overheerlijk donker brood, Meng het altijd met volkorenmeel of bloem, niet met witte bloem. Geeft prima resultaat.

Tineke - 06-04-2021 13:16

Beide waldkorns zijn erg lekker. Ik meng niet met bloem maar met tarwemeel. Zit wat meer in. Het donkere heeft een extra lekkere smaak.

Tineke - 22-01-2021 19:10

Moest even uitvinden hoe dat werkt. Recept op internet was zo gevonden. Heb half waldkorn en half tarwebloem gebruikt. Werkt fantastisch. Prima produkt

Ad Roelands - 10-02-2019 16:35

Al de verschillende soorten meel die ik heb gekocht zijn zonder te overdrijven ..heerlijk !!!
Blijf ze zeker allemaal gebruiken !!

Mieke - 11-01-2019 18:48

Heerlijk donker brood. Erg lekker!

Twan - 14-01-2018 14:37

Heerlijk lekker donker Waldkorn brood!

Zelfbroodbakken.nl