Categorieën

Broodmeel / Waldkorn brood / Waldkorn deluxe 1 kg

Waldkorn deluxe 1 kg

Waldkorn deluxe 1 kg Waldkorn deluxe 1 kg
Waldkorn deluxe 1 kg Waldkorn deluxe 1 kg
Waldkorn deluxe 1 kg
2 Reviews | Review toevoegen
Stevig donker volkorentarwe en rogge brood.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waldkorn deluxe

Stevig donker volkorentarwe en rogge brood.

Recept:
250gr deluxemix, 250gr volkoren of bloem, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Tarwebloem, zonnebloempitten, tarwegluten, volkorenroggemeel, gerstemoutexctract, pompoenpitten, sojagrits,tarwezemelen, tarwemeel, tarwekiemen, lijnzaad, bakkerszout, tarwemoutmeel, haver, volkorenhavermeel, volkorenroggedesem,ascorbinezuur, enzymen, plantaardige olie (raapzaad).

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.763 kJ / 420 kcal - Vetten: 18,0 g - waarvan verzadigd: 2,5 g - Koolhydraten: 34,9 g - waarvan suikers: 3,7 g - Voedingsvezel: 9,4 g - Eiwitten: 25,2 g - Zout: 3,0 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
ingrid de meyst - 09-11-2021 16:29

Heel donker brood, lekker van smaak en zeker niet zwaar, wat je zou verwachten van donker brood. Een aanrader

Sibbel Rietveld - 28-10-2021 19:51

Ik heb hier mooi en smakelijk brood van gebakken, was voor mij vrij simpel om daar een professioneel brood van te bakken.

Zelfbroodbakken.nl