Categorieën

Broodmeel / Spelt brood / Waldkorn Tri-spelt 1 kg

Waldkorn Tri-spelt 1 kg

Waldkorn Tri-spelt 1 kg Waldkorn Tri-spelt 1 kg
Waldkorn Tri-spelt 1 kg Waldkorn Tri-spelt 1 kg
Waldkorn Tri-spelt 1 kg
1 Review | Review toevoegen
Met Spelt bloem, Spelt volkoren, Eenkorn en Tweekorn. Een uniek, smakelijk en ambachtelijk speltbrood. BRON VAN VEZELS EN HEEFT EEN LICHTKRUIDIGE SMAAK.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 6,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waldkorn Tri-Spelt

Met Spelt bloem, Spelt volkoren, Eenkorn en Tweekorn
Een uniek, smakelijk en ambachtelijk speltbrood.
BRON VAN VEZELS EN HEEFT EEN LICHTKRUIDIGE SMAAK.

Al duizenden jaren is graan de basis van ons brood. De eerste broden werden gebakken van oergraan Eenkoren. Later werd het smakelijke Emmer gebruikt. Uiteindelijk kwam door kruising- het nu weer populaire- Spelt in de ovens te liggen. Met Waldkorn Tri Spelt ontdekt u het beste van drie generaties Spelt. Deze bijzondere en ambachtelijke mix bevat dus 10.000 jaat Spelt in één uniek Waldkorn brood.

De ingrediënten van vroeger spelen in op de trends van nu. Daarnaast heeft uw bakker de tijd genomen om de ambachtelijke smaken te vervangen. De Spelt-mix wordt gecombineerd met Emmer-desem, waardoor de smaak en geur een extra impuls krijgen. Dat maakt Waldkorn Tri-Spelt tot ware sensatie. Om elke dag van te genieten.

Eenkoren: De 'grootvader' van Spelt heeft maar één korrel en is goed verteerbaar. De rijke smaak is na 10.000 jaar mog steeds aanwezig.

Emmer: Deze oergraan met twee korrels en een leeftijd van 5.000 jaar is de 'vader' van Spelt. Uiterst voedzaam en lekker met een zachte nootachtige smaak.

Spelt: Een vertrouwde en heerlijke oude graansoort met veel kwaliteiten en boordevol belangrijke voedingsstoffen.

Recept:
500gr tri-speltimix, 300gr water, 10gr droge gist

TARWE, LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Speltbloem, Speltvlokken, desem, zonnebloempitten, eenkoren, volkoren speltdesem, suiker, bakkerszout, emmer, plantaardige olie (raapzaad), gerstemoutbloem, ascorbinezuur, aroma, enzymen, specerijen.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.502 kJ / 358 kcal - Vetten: 5,6 g - waarvan verzadigd: 0,7 g - Koolhydraten: 61,1 g - waarvan suikers: 2,6 g - Voedingsvezel: 4,6 g - Eiwitten: 12,9 g - Zout: 0,1 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Rob de Bie - 07-02-2022 09:21

Het brood is heel lekker. Enige minpuntje is dat het niet zo geweldig rijst, mijn reguliere broodmix die ik zelf maak (spelt meel + spelt bloem) rijst beter. Ik bak overigens met een broodbakmachine

Zelfbroodbakken.nl