Categorieën

Broodmeel / Waldkorn brood / Waldkorn 2,5 kg

Waldkorn 2,5 kg

Waldkorn 2,5 kg Waldkorn 2,5 kg
Waldkorn 2,5 kg Waldkorn 2,5 kg
Waldkorn 2,5 kg
15 Reviews | Review toevoegen
Donker bruin brood.

Gewicht   

2,500 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waldkorn

Donker bruin luchtig brood.
LEKKER VEEL GRANEN EN ZADEN - VOL MET VEZELS

Recept:
250gr waldkorn, 250gr bloem, 300gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten: 
Tarwemeel, sojagrits, tarwegluten, haver (gebroken), havervlokken, roggemeel, lijnzaad, gerstemoutextract, zonnebloempitten, bakkerszout, tarwevezel, plantaardige olie (raapzaad), volkorenroggedesem, ascorbinezuur, enzymen.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.585 kJ / 377 kcal - Vetten: 11,5 g - waarvan verzadigd: 1,4 g - Koolhydraten: 39,7 g - waarvan suikers: 4,2 g - Voedingsvezel: 14,0 g - Eiwitten: 21,9 g - Zout: 3,0 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Ernest v Schagen - 20-07-2023 09:06

Gebruik dit al jaren

peter en lianne - 10-07-2023 12:00

Geweldig lekker brood en goed houdbaar

Daniëlle - 08-04-2022 07:23

Heerlijk luchtig brood!

Stephen - 29-03-2022 10:02

Heerlijk brood. Ga het ook proberen met 1:1 meergranen en 100% waldkorn dus zonder superbloem. Kijken of het dan donkerder wordt. Dat vinden wij nog lekkerder!

Nell - 24-03-2022 10:03

zoals al meer dan 15 jaar lekker het heerlijkste brood zelf bakken

nell - 11-01-2022 13:11

al 15 jaar zelf brood bakken is lekker

Tineke - 05-07-2021 23:03

Lekker maar volgende keer ga ik weer voor dubbel donker. Nog lekkerder.

Mark Evers - 21-02-2021 19:53

Heel goed meel voor een lekker luchtig Waldkorn brood. Ik heb het recept gevolgd met 1:1 universeel bloem. Brood wordt dan niet erg donker maar smaakt prima.

J. Boerekamp - 10-05-2020 18:07

Als mix met supervolkoren 1:1 geeft dit een lekker luchtig waldkorn.

Nell verkuijlen - 20-11-2019 13:03

zoals altijd prima

Annemieke Luiten - 25-07-2019 16:03

Meng het met universele bloem. Heerlijk brood. We eten het al jaren

Nell Verkuijen - 26-06-2019 11:54

Bak al 15 jaar met waldkorn Lekker

Annie Botter - 18-03-2019 11:16

Samen met universele bloem het lekkerste brood

Nell Verkuijlen - 03-12-2018 18:33

Gebruik het al meer dan 10 jaar dus het bevalt prima

Nanda Danse - 18-10-2018 18:43

We gebruiken Waldkorn meel al jaren om er samen met de universeel bloem een heerlijk brood van te bakken. Het is het eerste brood wat ik ooit probeerde en het bevalt nog steeds Prima!

Zelfbroodbakken.nl