Categorieën

Waard meergranen 2,5 kg

Waard meergranen 2,5 kg Waard meergranen 2,5 kg
Waard meergranen 2,5 kg Waard meergranen 2,5 kg
Waard meergranen 2,5 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Licht meergranen brood met een volle authentieke smaak met extra pompoenpitten

Gewicht   

2,500 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 15,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Waard meergranen

Licht meergranen brood met een volle authentieke smaak met extra pompoenpitten

Recept:
150gr waard, 350gr bloem of volkoren, 300gr water, 10gr gist.

LACTOSE, E-NUMMER EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Tarwegluten, sojagrits, zonnebloempitten, pompoenpitten, roggedesem (gedroogd), lijnzaad, bakkerszout, gierst, plantaardige olie (koolzaad), gerstemoutmeel, tarwemoutmeel, enzymen, spelt, volkorentarwemeel, gist.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.806 kJ / 430 kcal - Vetten: 22,0 g - waarvan verzadigd: 3,0 g - Koolhydraten: 25,5 g - waarvan suikers: 2,6 g - Voedingsvezel: 9,3 g - Eiwitten: 28,5 g - Zout: 4,5 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Nicole Geurts - 26-12-2020 00:11

We hebben al veel broodmixen geprobeerd, maar deze staat in onze top 3. Heel lekker luchtig brood, wat goed rijst. Overigens rijst het brood beter bij toevoeging van universele meel dan bij volkorenmeel ( in ieder geval bij onze bevindingen)

Nanda Danse - 25-08-2020 16:13

Dit is ons favoriete brood !

cathrien - 26-09-2018 13:43

heerlijke toevoeging aan basis broodmeel

Zelfbroodbakken.nl