Categorieën

Broodmeel / Licht meergranen brood met pitjes / Vitason chia boekweit brood 1 kg

Vitason chia boekweit brood 1 kg

Vitason chia boekweit brood 1 kg Vitason chia boekweit brood 1 kg
Vitason chia boekweit brood 1 kg Vitason chia boekweit brood 1 kg
Vitason chia boekweit brood 1 kg
0 Review | Review toevoegen
Heerlijke authentieke smaak. Krokant korst en malse kruim en rijk aan omega 3.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Vitason Chia boekweit brood

Het vitason Chia boekweit brood is zoals de naam al zegt, gemaakt van een mix van chia en boekweit.
Hieraan is 'extra' toegevoegd, omdat het brood boekweit en zuurdesempoeder bevat voor een volle smaak.

Het chia-zaad is een bron van omega-3 vetzuren en andere voor de mens belangrijke voedingstoffen, zoals vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen. 

Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen. Het zorgt samen met het chia-zaad, lijnzaad en gierst voor een voedzaam brood, dat bovenal ontzettend lekker is.

Het overheerlijke brood dat u bakt met vitason chia boekweit, is volledig  aangepast aan de wensen en eisen van de consument van nu.

Zo bevat dit brood geen toegevoegde suikers en palmolie.

En het is ook nog is vrij van cysteïne, soja, lupine, melk, lactose, ei en andere dierlijke ingrediënten. De gebruikte grondstoffen zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd, op eem zo duurzaam mogelijke manier. Alleen de ingrediënten  zijn toegevoegd die nodig zijn voor een eerlijk en overheerlijk brood.

Recept:
250gr vitasonmix, 250gr bloem, 270gr water, 10gr droge gist.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingredienten:
Tarwebloem, chiazaad, boekweitvlokken, tarwegluten, bakkerszout, lijnzaad, raapzaad olie, gierst, enzymen, ascorbinezuur.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.451 kJ / 344 kcal - Vetten: 7,4 g - waarvan verzadigd: 1,1 g - Koolhydraten: 52,7 g - waarvan suikers: 1,4 g - Voedingsvezel: 6,8 g - Eiwitten: 13,4 g - Zout: 0,3 g.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Zelfbroodbakken.nl