Schwarzwalder
Zeer donker brood met pompoenpitten.
RIJK MOUTAROMA, MET SMAAKKARAKTER VAN ZUURDESEM
Recept:
250gr schwarzwalder, 250gr bloem of volkoren, 300gr water, 10gr droge gist.
LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ
Ingrediënten:
Tarwebloem, moutmeel (gerst), tarwegluten, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, gierst, bakkerszout, plantaardige olie (raapzaad), dextrose, antiklonter middel (calciumcarbonaat), emulgator, zuurdesempoeder, enzymen, meelverbeteraar.
Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur).
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.
Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.626 kJ / 387 kcal - Vetten: 11,8 g - waarvan verzadigd: 3,0 g - Koolhydraten: 48,2 g - waarvan suikers: 5,2 g - Voedingsvezel: 12,4 g - Eiwitten: 18,0 g - Zout: 3,1 g.
Review toevoegen
Bedankt voor u revieuw.
Met vriendelijke groetjes,
Team, Zelfbroodbakken.nl