Categorieën

Pizzameel 1 kg

Pizzameel 1 kg Pizzameel 1 kg
Pizzameel 1 kg Pizzameel 1 kg
Pizzameel 1 kg
2 Reviews | Review toevoegen
Gemaakt door onze mulder.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 2,75 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Pizzameel van de hoogste kwaliteit

Op zoek naar het lekkerste pizzameel om thuis de lekkerste pizza's te kunnen bakken? Maak dan kennis met onze verse producten gemaakt door onze mulder.Pizzameel is nét wat anders dan pizzabloem, het verschil wordt gemaakt tijdens het bereidingsproces. Pizzameel is namelijk wat grover doordat hier de volledige graankorrel wordt gebruikt. Wil jij direct aan de slag? Twijfel dan niet langer en ga direct aan de slag!

Recept:
  • 500 gram pizzameel
  • 250/280 cc water
  • 10 gram droge gist
  • VOEG FLINKE SCHEUT OLIJFOLIE TOE.
Werkwijze: 
  • 10 minuten kneden en daarna 30 minuten laten rusten onder een theedoek. 
  • Bol deeg verdelen in 2 stukken, en plat maken, evt inpoederen met pizzameel.
  • Gebruik dan de deegroller om het uit te rollen. Doe nu de tomatensaus de kaas en de rest van de ingrediënten op de pizza.
Bakken:
  • 10 tot 15 minuten bij 250 graden.
  • Tip: Strooi i.p.v. bloem, durum meel op je werkbank/aanrecht.
  • Tip 2: Maak het deeg een dag van te voren klaar en leg het dan afgedekt in een schaal in de koelkast.
Ingrediënten: Eigen recept van de mulder.

Sorteren op:

Review toevoegen
Jo - 16-11-2019 07:30

Pizzameel gemaakt volgens aanwijzing op de verpakking. Ten opzichte van ander brood vond ik het deeg erg langzaam rijzen in mijn rijslade. Het zag er niet smakelijk uit, maar smaakte wel. Volgende keer ga ik mengen met pizzabloem om te kijken of het resultaat verbetert.

Joost - 30-10-2017 08:15

Als pizza geek (met een eigen klei oven achter het huis om "echte" pizza's te kunnen maken was de zoektocht naar het juiste pizza deeg niet makkelijk. Van de twee varianten die ik in de Genneper Watermolen vond bleek dit juist de beste te zijn.

Mijn recept is wel wat anders: in plaats van water gebruik ik spa rood, voor hartige pizza's een snufje zout, goede (rozemarijn) olijfolie en soms een beetje sodiumbicarbonaat er bij. Na het kneden gewoon ergens weg zetten en zo lang als het kan laten rijzen.

Tip: naast pizza's is dit een prima basis voor een lekker brood: gewoon het deeg maken zoals op de verpakking staat en dan in plaats van een platte schijf een bol maken en die in de oven. Erg lekker bij pasta's of kaasjes!

Zelfbroodbakken.nl