Panoplus nacho
Met deze overheerlijke mix kun je heel veel verschillende kaas snacks maken.
RECEPT CHEESE & CHIPS
7.50 g |
|
bloem |
|
2.50 g |
|
Panoplus Nacho |
|
15 g |
|
bakkerszout |
|
40 g |
|
gist |
|
5.20 g |
|
water |
|
30 g |
|
Broodverbeteraar |
VULLING
1.20 g |
|
rode paprika |
|
80 g |
|
parmezaanse kaas (geraspt) |
|
1.65 g |
|
mozzarella kaas (blokjes) |
Afwerking
1.35 g |
|
geraspte kaas (30 g per stuk) |
|
70 g |
|
doritos chips (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1000 gram.
Vormen als brood.
Deegrijs 30 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 5 mm.
De boven en onderkant van de plak instrijken met olijfolie en bestrooien met parmezaanse kaas.
Steek met een grote krabber blokjes van 2 x 2 cm.
Meng de blokjes met de rode paprika en mozzarella.
Vul de tulbandvorm met 430 gram.
Narijs 50 minuten.
Bestrooien met geraspte kaas vermengd met de doritos chips.
Oventemperatuur 240°C aflopend naar 220°C
Baktijd 23 minuten.
RECEPT KAAS-UIEN BROODJE
7.50 g |
|
bloem |
|
2.50 g |
|
Panoplus Nacho |
|
15 g |
|
bakkerszout |
|
40 g |
|
gist |
|
5.20 g |
|
water |
|
30 g |
|
Broodverbeteraar |
Vulling
2.30 g |
|
uien |
|
2.30 g |
|
geraspte kaas |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct 1000 gram afwegen.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op met papier beklede platen leggen.
Na 20 minuten narijs met bijvoorbeeld een kunststof jeu de boule-bal in het midden een kuiltje rollen en vullen met ui en geraspte kaas.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Ingrediënten:
- TARWEbloem
- smeltkaaspoeder (MELKeiwit, MELKvet, lactose [MELK], smeltzout E339, weipoeder [MELK], zout, water, zuursel, stremsel)
- geëxtrudeerde maïsgries
- TARWEgluten
- tomatenpoeder
- extract (wortel)
- emulgator E471
- meelverbeteraar E300
- enzym [TARWE]
Voedingswaarde/Analyse
Energetische waarde |
1664 Kj per 100 gram |
Kcal |
398 kcal per 100 gram |
Vet |
12,4 g/100g |
waarvan verzadigd |
7,2 g/100g |
waarvan enkelvoudig onver |
2,7 g/100g |
waarvan meervoudig onverz |
2,4 g/100g |
Koolhydraten |
46,7 g/100g |
waarvan suikers |
4,1 g/100g |
Voedingsvezel |
1,5 g/100g |
Eiwitten |
27,4 g/100g |
Mineralen |
2,3 g/100g |
waarvan natrium |
440,0 mg/100g |
Zout (natrium x 2,5) |
1,1 g/100g |
Vocht |
9,7 g/100g |