Categorieën

Broodmeel / Wit brood - Tarwebloem / Manitoba bloem 5 kg

Manitoba bloem 5 kg

Manitoba bloem 5 kg
Manitoba bloem 5 kg
6 Reviews | Review toevoegen
Tarwebloem met 14,5 % eiwit

Gewicht   

5,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Manitoba bloem - Geimporteerd uit Canada (14,5% eiwit)


Recept:
500gr bloem, 300gr water, 15gr suiker, 8gr droge gist, 7,5gr bakkerszout, klein klontje boter.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Geimporteerde bloem uit Canada, Manitoba. Tarwebloem.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.451 kJ / 345 kcal - Vetten: 1,2 g - waarvan verzadigd: 0,2 g - Koolhydraten: 67,4 g - waarvan suikers: 2,5 g - Voedingsvezel: 2,8 g - Eiwitten: 14,5 g - Zout: 0,0 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Gary - 13-06-2023 09:57

Ik gebruik het voor Fraanse baguette's en bagels, ook foccacia. Heerlijke brood!

Kees - 13-02-2023 08:21

Ik gebruik het voor desembrood. Tevreden

Peter de Vlaeminck - 05-02-2023 10:27

Super tevreden met deze bloem. Ik gebruik deze vooral voor hoge hydratatie zuurdesem broden.

Hannie - 29-12-2022 22:33

Fijne bloem om mee te bakken.
Ik gebruik het vaak in combinatie met maismeel of Milano.

Virginica D. - 13-11-2022 09:39

Helaas is het een meel met een zwakke glutenstructuur, vergeleken met het Italiaanse Manitoba Caputo-meel dat ik tot nu toe heb gebruikt, waardoor het moeilijker te verwerken is en meer aandacht vereist.

Brouwer - 08-06-2022 20:43

Ik bak hier heerlijke zuurdesembroden en focaccia's mee! Deze ga ik opnieuw bestellen :)

Zelfbroodbakken.nl