Categorieën

Broodmeel / Wit brood - Tarwebloem / T65 Farine Fleur D'Artois 5 kg

T65 Farine Fleur D'Artois 5 kg

T65 Farine Fleur D'Artois 5 kg
T65 Farine Fleur D'Artois 5 kg
18 Reviews | Review toevoegen
Farine Fleur D'Artois. Authentiek Frans brood. T65

Gewicht   

5,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Farine Fleur D Artois - Echt authentiek Frans stokbrood T65

Authentiek Frans brood maak je met verse T65 bloem dat rechtstreeks uit onze watermolen komt. Maar wat maakt de Franse T65 bloem nou zo bijzonder?
Dit komt doordat dit gemaakt wordt van hardere tarwesoorten. Het getal dat achter de 'T' wordt vermeld, staat voor de hoeveelheid zemelen en kiemen de bloem bevat.
Wil jij z.s.m. thuis als een ware Fransman heerlijke broden bakken? Dan is onze Farine Fleur D'Artois pérfect voor jou!


Recept:
500gr farinebloem, 310gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout.

LACTOSE, E-NUMMER EN PALMOLIE VRIJ

Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept stokbrood oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng/kneed alle ingredienten voor ongeveer 10 minuten. Deegtemperatuur 25 graden. Laat het daarna 30 minuten rijzen. Verdeel je bol deeg in stukken van 350 gram. Laat het daarna rijzen voor 45 minuten. Daarna de gewenste vorm maken (stokbrood), en tussen deegkleedje/kleedje leggen. Nogmaals 60 minuten laten rijzen. Bakken: Ca. 22 minuten op 230 graden. (let op iedere oven is anders). Recept stokbrood (koude bereiding): Meng/kneed alle ingredienten voor ongeveer 10 minuten. Deegtemperatuur 22-24 graden. Laat het daarna 1 uur rijzen en sla het even door. Koel je bol deeg voor 1 dag terug in de koeling bij 6 graden, goed afdekken tegen uitdroging. Ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Verdeel je bol deeg in stukken van 350 gram. Laat het daarna rijzen voor 45 minuten. Daarna de gewenste vorm maken (stokbrood), en tussen deegkleedje/kleedje leggen. Nogmaals 60 minuten laten rijzen. Bakken: Ca. 22 minuten op 230 graden.

Ingredienten:
T65 tarwebloem, tarwemoutbloem, enzymen.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.447 kJ / 345 kcal - Vetten: 1,2 g - waarvan verzadigd: 0,2 g - Koolhydraten: 69,5 g - waarvan suikers: 2,6 g - Voedingsvezel: 3,2 g - Eiwitten: 11,5 g - Zout: 0,9 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
loek kooijmans - 15-02-2022 12:22

Eerste keer dit meel besteld, prima resultaat!

Arjen - 02-08-2021 09:56

Een typisch zuidelijk meel te merken aan de wateropname maar ik mis de orginele Franse smaak.

wim - 31-05-2021 15:03

Gebruik het al langer, kwaliteit is uitstekend. Mooie structuur bij het eindpordukt

Marc - 09-02-2021 16:10

ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar erg goed smakend meel

Geweldig. - 27-12-2020 15:50

Ik had 5 kg T65 eerder besteld en maakte iedere zaterdag fantastische stokbroden. Toen het op was, door omstandigheden een ander T65 merk besteld. Wat een verschil! Stokbroden waren oke, maar het hele gezin was unaniem over eens dat het niet kon tippen aan dit merk, dus weer hier besteld en iedereen smult weer van heerlijke stokbroden. Voor mij geen ander merk meer dus.

anoniem - 01-12-2020 12:43

Prima meel! Ook fijn dat er geen boter en suiker in hoeven.

Wiebe - 13-11-2020 17:35

fantastische bloem zonder toevoegingen maak er heerlijke stokbroden van.

Stephane - 12-09-2020 12:11

Heerlijk om brood te maken

Wim - 09-09-2020 13:06

Mooi meel voor stokbrood. Knapperige korst. Maar ook zeer geschikt voor fluweel zacht busbrood

Ton - 04-07-2020 11:18

Bijna 15 kilo verder ( bloem dan, niet mijn gewicht ) en 10 kilo op voorraad... Elke dag geniet ik van verse artisanale baguette en met de Fleur D’ Artois is de korst, smaak, consistentie precies zoals wij het lekker vinden ...

F-J.M - 23-06-2020 06:56

Echt lekker brood. Werkt fijn. Mooie korst.

Robert de Bock - 18-06-2020 09:11

Als je Franse stokbroden wilt maken, is dit perfect meel. Het resultaat is een mooi gekleurd, knapperig stokbroodje, wat vrij snel te maken is:

- Mengen en 30 minuten laten rusten.
- Omvouwen en 45 minuten laten rijzen.
- Omvouwen en 60 minuten laten rijzen.
- Vormen en in de (liefst stoom) oven voor ongeveer 25 minuten op 250 graden Celscius.

Ton - 06-05-2020 18:12

Ik verval in herhaling

Erg tevreden met het resultaat, direct weer 5 kilo gekocht. Een smakelijk stokbrood, mooie korst en crunch... absoluut de moeite waard

ingrid - 09-04-2020 08:50

heerlijk meel wel wat vaster dan dat ik Belgisch stokbroodmeel koop, maar de smaak is prima

Ton - 28-03-2020 16:29

5 sterren...

Erg tevreden met het resultaat, direct weer 5 kilo gekocht. Een smakelijk stokbrood, mooie korst en crunch... absoluut de moeite waard

Rutger - 28-01-2020 17:12

Desem heel goed resultaat, goede smaak van het brood.
Geeft een mooie dikte en kleur van de korst bij vrij hoge hydratatie.

Geert - 15-04-2019 14:17

Goed meel voor o.a stokbrood.
Met wat rogge erbij heerlijk.

Piet Høvig - 09-04-2019 11:59

Het enige juiste meel voor het bakken van de echte Franse baguette.

Zelfbroodbakken.nl