Categorieën

Broodmeel / Wit brood - Tarwebloem / Emeraude T65 bloem 5 kg

Emeraude T65 bloem 5 kg

Emeraude T65 bloem 5 kg
Emeraude T65 bloem 5 kg
5 Reviews | Review toevoegen
T65 Franse bloem met desem en tarwekiemen. Ideaal voor het maken van brood met een rustiek karakter.

Gewicht   

5,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Emeraude

De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct.
Deze bloem (T65 - 11/680) is lichtjes gedroogd.


Recept: 
500gr emeraude, 310gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout.

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept stokbrood oven:
Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng/kneed alle ingredienten voor ongeveer 10 minuten. Deegtemperatuur 25 graden. Laat het daarna 30 minuten rijzen. Verdeel je bol deeg in stukken van 350 gram. Laat het daarna rijzen voor 45 minuten. Daarna de gewenste vorm maken (stokbrood), en tussen deegkleedje/kleedje leggen. Nogmaals 60 minuten laten rijzen. Bakken: Ca. 22 minuten op 230 graden. (let op iedere oven is anders). Recept stokbrood (koude bereiding): Meng/kneed alle ingredienten voor ongeveer 10 minuten. Deegtemperatuur 22-24 graden. Laat het daarna 1 uur rijzen en sla het even door. Koel je bol deeg voor 1 dag terug in de koeling bij 6 graden, goed afdekken tegen uitdroging. Ca. 1 uur op kamertemperatuur laten komen. Verdeel je bol deeg in stukken van 350 gram. Laat het daarna rijzen voor 45 minuten. Daarna de gewenste vorm maken (stokbrood), en tussen deegkleedje/kleedje leggen. Nogmaals 60 minuten laten rijzen.

Bakken: Ca. 22 minuten op 230 graden.

Ingredienten:
T65 tarwebloem, tarwedesem (gedroogd), tarwekiemen (geroosterd), tarwemoutbloem (geroosterd), tarwekiemen, tarwemoutbloem, enzymen, ascorbinezuur (vitamine C).

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.454 kJ / 346 kcal - Vetten: 1,2 g - waarvan verzadigd: 0,2 g - Koolhydraten: 70,3 g - waarvan suikers: 2,6 g - Voedingsvezel: 3,2 g - Eiwitten: 11,1 g - Zout: 2,0 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Carla - 16-11-2021 11:59

heerlijk brood van de Emeraude T65

ineke - 08-07-2021 21:11

super lekker, ook in combinatie met volkoren meel

Maria - 13-04-2021 09:23

Heerlijk voor mijn pain rustique

BEREND - 22-03-2021 08:17

Authentieke smaak, mooi breed en vol. We maken er altijd stokbrood van. Probeer het met zeezout en een snufje suiker.

Marian Tenwolde - 01-02-2020 22:56

Helaas kan hier niets over zeggen, daar ik het meel heb omgeruild, aangezien ik geen zuurdesem mag eten.

Zelfbroodbakken.nl