Categorieën

Bakingrediënten / Rijsmiddelen / Desem poeder 1 kg O-tentic puratos

Desem poeder 1 kg O-tentic puratos

Desem poeder 1 kg O-tentic puratos
Desem poeder 1 kg O-tentic puratos
6 Reviews | Review toevoegen
O-tentic is een actief desem en geeft de hiermee gemaakte broden het aroma en de structuur, die kenmerkend zijn voor lange gisting.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 14,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Desempoeder: O-tentic Durum

Bakkerij-ingredient gebaseerd op desem dat u de mogelijkheid geeft om heerlijke broden te creeren met de smaak en textuur uit de goede oude tijd. O-tentic Durum is verkrijgbaar in poedervorm en geeft uw brood het typische aroma van Italiaanse broden.

O-tentic directe methode

Voeg 4% O-tenic toe op het bloem gewicht en verwerken volgens richtlijn.
Belangrijk is een deegtemperatuur van 28-29°C te realiseren.

O-tentic chefmethode

A. Neem 2 liter water van 37°C.
B. Voeg 1 kilogram O-tentic eraan toe.
C. Meng water en O-tentic met garde.
D. Laat dit actieve O-tentic mengsel minimaal 20 minuten rusten.
E. Gebruik 12% actieve O-tentic Chef op het bloemgewicht.

Als je een basis receptuur aanhoudt met 4 % O-tentic en u gaat de O-tentic chefmethode hanteren gebruik 8% minder water in je basisrecept. O-tentic chefmethode hanteren is ideaal voor degen voor overbrugging in de koeling. Omdat desem door de O-tentic chefmethode geactiveerd is kan men een lagere deeg temperatuur hanteren wat voor overbrugging gewenst is.
 

Sorteren op:

Review toevoegen
luc - 29-12-2021 13:42

correcte levering - zeer goede smaak

donald - 05-06-2021 12:52

prima kwaliteit met vele mogelijkheden en zeer tolerant product zoals vele van puratos

Carleer Jan - 06-02-2021 19:59

Stipt op tijd geleverd!
Prima product!
Mijn brood is veel lekkerder en niet zo snel droog!

Djen - 28-06-2020 23:30

Zo handig als ik vergeten ben om mijn desum klaar te zetten of spontaan de geest krijg om iets te bakken, resultaat is verbluffend goed

Karel Gorissen - 08-04-2020 16:18

recent gekocht, drie broden (halfrogge/half gewone bloem) mee gebakken. Ietsje meer o-tentic gebruikt dan aangegeven, maar broden goed gelukt. Allen niet helemaal de smaak van van eigengenmaakte zuurdesem. Maar al bij al een goede ervaring. Nu nog stokbroden met dit product proberen...

Hilda - 04-09-2019 20:25

Gebruik dit al een jaar, ben er heel tevreden over. Wel de tijd voor nemen om het goed te laten rijzen. Ik gebruik het desempoeder altijd in droge vorm. 500 gram fijn volkoren meel, 20 gr desem poeder, 1/2 el zout, scheutje zonnebloemolie, 340 ml water. 45 minuten in de broodbakmachine op pizza stand laten kneden. Brood vormen met de hand en in een broodbakblik laten rijzen tot je een mooi bus-brood hebt. 30 minuten in de oven bakken op 200 graden. Heel lekker brood!

Zelfbroodbakken.nl
Wij gebruiken cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies