Categorieën

Crunchy 1 kg

Crunchy 1 kg Crunchy 1 kg
Crunchy 1 kg Crunchy 1 kg
Crunchy 1 kg
5 Reviews | Review toevoegen
Knapperig, krokant vezel en eiwitrijk brood.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 4,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Crunchy

Een rijk gevuld en knapperig meergranenbrood. De granen bestaan uit tarwe, rogge, maïs, spelt en soja.
Aangevuld met lijnzaad, rode en gele gierst, zonnebloempitten en pompoenpitten.

Recept:
500gr crunchymeel, 290gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout, klein klontje boter.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Ingrediënten:
Tarwemeel, roggemeel, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, tarwegluten, gierst, geextrudeerd maïsgries, speltbloem, dextrose, gebrande suiker, sojabloem, roggedesem, tarwemoutbloem, enzymen, ascorbinezuur (vitamine C).

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.
Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.592 kJ / 379 kcal - Vetten: 7,7 g - waarvan verzadigd: 1,4 g - Koolhydraten: 59,1 g - waarvan suikers: 3,4 g - Voedingsvezel: 5,3 g - Eiwitten: 15,2 g - Zout: 0,2 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Annet - 18-02-2023 17:07

Super lekker brood!

Annette - 23-07-2021 14:33

Erg lekker brood. Niet te donker en heerlijk knapperig.

Tonia - 18-05-2021 18:06

Heerlijk brood met een knapperige korst. Wij hebben er een batard van gebakken, het smaakte prima.

Annette - 09-04-2021 15:39

Heerlijk brood, door de zaadjes lekker knapperig.

Dirk - 30-10-2020 23:21

Erg lekker brood met knapperige zaadjes

Zelfbroodbakken.nl