Categorieën

Bakingrediënten / Broodverbeteraar / Boterstollen poeder 500 gram

Boterstollen poeder 500 gram

Boterstollen poeder 500 gram Boterstollen poeder 500 gram
Boterstollen poeder 500 gram Boterstollen poeder 500 gram
Boterstollen poeder 500 gram
1 Review | Review toevoegen
Voor boterstollen en luxe vruchtenbrood

Gewicht   

0,500 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 5,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Boterstollen poeder
Voor boterstollen en luxe vruchtenbrood

Recept: 150 gram boterstollen poeder op 500 gram bloem of meel

Ingrediënten: Tarwegluten, palm olie, dextrose, suiker, veldbonenmeel,
tarwebloem, glucosestroop. koolzaad olie, natuurlijke sinaasappel aroma,
natuurlijke citroen aroma, gist, kurkuma, erwten eiwit, meel verbetermiddel,
enzymen.
 

Boterstol (Basisreceptuur)

Bekijk het recept voor Boterstol (Basisreceptuur) met Boterstol Extra.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  •  3000 g - 30% Boterstol Extra
  • 800 g - 8% Gist
  • 200 g - 2% Zout
  • 5900 g - 59% Water ca.

Vulling 1

  • 10000 g - 100% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Krenten
  • 1000 g - 10% Stollen mix
  • 1000 g - 10% Noten

Vulling 2

  •  7000 g amandelspijs

Recept werkwijze

Kneed een goed, niet te stijf deeg van alle grondstoffen, draaitijd iets korter dan voor normaal vruchtenbrood. Zodra het deeg glad is met kneden stoppen, direct na kneden de vulling doordraaien.

Deegtemperatuur: ca. 26°C.

Afwegen: deegstukken van ca. 850 gram en opbollen.

Bolrijs: ca. 20 minuten.

Kort oppunten.

Puntrijs: ca. 20 minuten.

Opmaken als stollen met een spijspil in het midden van 175 gram.

Narijs: ca. 30 minuten.

Bakken: ca. 40 minuten bij 200°C.

Direct na bakken met gesmolten roomboter strijken. Eventueel Na het afkoelen bestuiven met poedersuiker.

Extra informatie

Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%

Sorteren op:

Review toevoegen
Guus van der Nat - 14-11-2019 11:24

mooi product, snelle en correcte levering

Zelfbroodbakken.nl