Categorieën

Broodmeel / Biologisch brood / BIO Maisano 1 kg

BIO Maisano 1 kg

BIO Maisano 1 kg BIO Maisano 1 kg
BIO Maisano 1 kg BIO Maisano 1 kg
BIO Maisano 1 kg
1 Review | Review toevoegen
Maisano. 100% biologische broodspecialiteit op basis van maisgries. Heerlijk luchtig en smaakvol met een bijzonder karakter door de vulling van geextrudeerde biologische maiskorrels en zonnepitten.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Bio Maisano
Biologische Maisano. 100% biologische broodspecialiteit op basis van maisgries. Heerlijk luchtig en smaakvol met een bijzonder karakter door de vulling van geextrudeerde biologische maiskorrels en zonnebloempitten.

Spanjaarden brachten mais naar Europa, vanwaar het verder over de wereld werd verspreid.
Mais is een natuurproduct dat door de eeuwen heen in verschillende culturen zijn waarde en gezondheid heeft bewezen.
De gedextrineerde biologische mais en de biologische maisbloem zorgen voor een uitstekende smaak en voor een betere voedingsopname,
spijsvertering en verlegen de houdbaarheid van het broodje.
 
Recept: 150 gr maisano mix, 350 gr bloem, 9gr bakkerszout, 250cc water,
8gr gist of 15gr desem.

Ingrediënten: Maïs (geëxtrudeerd) (BIO), Zonnebloempitten (BIO), Maisbloem (BIO), TARWEbloem (BIO), TARWEgluten (BIO), Plantaardige olie (Zonnebloem BIO), Kerriepoeder, Specerijen (Kurkuma, Chilies), Meelverbeteraar (E300), Enzym.

Voedingswaarde


Zout (gram) 0.04
Energie (kcal) 433.0
Koolhydraten totaal (gram) 53.0
Vet totaal (gram) 17.0
voedingsvezel (gram) 5.0
 
Energie (kJ) 1815.0
Eiwit totaal (gram) 15.0
waarvan suikers (gram) 2.0
waarvan verzadigd vet (gram) 2.0

 

Sorteren op:

Review toevoegen
Annet - 18-02-2023 12:37

Een heerlijk "hapt zo lekker weg" brood. Je blijft ervan eten.

Hoe bak je een brood in de oven
HOE BAK JE BROOD IN DE OVEN Ga je voor de eerste keer brood bakken? Maar je weet niet precies hoe je dat moet doen. Volg dan de volgende stappen, naar een heerlijk vers broodje uit eigen oven... Wat doe je nou als eerste? We beginnen met het meel, weeg het goed af. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en als laatste het water. (gebruik gewoon koud kraan water) TIP: Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar! Het zout breekt namelijk de gist af, waardoor je brood niet meer rijst. Nu zijn we klaar om alles te gaan mengen!! Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een mooi egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je bakplaat of werkblad met een klein beetje bloem en leg hier je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. Kneed het NIET. Laat daarna je bolletje deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Eindelijk tijd om je brood te gaan bakken!!!! Verwarm je oven voor op 220 graden. Let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen. Houd het de eerste keer even in de gaten. Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je broodje dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.
Zelfbroodbakken.nl