Categorieën

Meel voor oa. Cake, banket, taart, muffin. / Diverse / Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg

Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg

Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg
Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg
Banketbloem (zeeuwse bloem) 1 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Bloem voor banket, lichtere korstwerken, soesjes, beslagen e.d.

Gewicht   

1,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 2,75 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Banketbloem ook wel zeeuwse bloem.

Zeeuwse bloem komt uit een streek met een zeeklimaat", de tarwekorrel heeft minder zetmeel, eiwit is vochtiger en heeft minder bindkracht. Niet geschikt om brood te bakken. 

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ - BLOEM VOOR BANKET, ZETDEGEN EN BESLAGEN

Recept brokkeldeeg: 
300 gram meel, 200 gram boter, 100 gram bastardsuiker, mespunt zout.

Recept idee:
Zandkoekjes - 175gr tarwebloem, 100gr banketbloem, 250gr roomboter, 160gr witte bastardsuiker, 8gr citroenrasp, 15gr ei, 2gr bakpoeder.

Werkwijze:
Meng alles goed tot een zetdeeg (dit is een erg slap deeg, dus laat het eerst even in de koelkast opstijven). Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even kort door zodat het weer soepel word.
Rol het nu uit tot een plak van +/- 3mm dikte, en steek er koekjes uit. Leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.

Bakken: Hete lucht oven 165 graden - 18 minuten. 

Ingrediënten:
Tarwebloem, tarwemoutmeel.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.451 kJ / 345 kcal - Vetten: 1,2 g - waarvan verzadigd: 0,2 g - Koolhydraten: 72,2 g - waarvan suikers: 1,3 g - Voedingsvezel: 2,0 g - Eiwitten: 9,6 g - Zout: 0,5 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Theo en Anneke - 28-02-2021 18:56

Een perfecte meel voor de koekjes waar de kleinkinderen gek op zijn! Zeker aan te bevelen.

Theo B. - 04-05-2020 19:17

Heerlijke bloem voor koek en banket. Heerlijk.

Marijke - 01-04-2020 18:50

Eindelijk Zeeuws bloem gekocht en uitgeprobeerd, met recept van meester bakker, voor een klassieke appeltaart. Geweldig resultaat, de appeltaart smaakte en zag eruit als een professionele taart. Je kunt het echt niet vergelijken met "gewone" patentbloem. Ik ben om.

Zelfbroodbakken.nl