Categorieën

Donker bos brood 5 kg

Donker bos brood 5 kg
Donker bos brood 5 kg
3 Reviews | Review toevoegen
Zeer donker en compact brood met rogge

Gewicht   

5,000 KG

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,50 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Donker bosbrood

Donker bosbrood is een donker stevig roggebrood

Recept:
500gr donkerbosmeel, 300gr water, 10gr droge gist, 7,5gr bakkerszout, 15gr suiker.

LACTOSE EN PALMOLIE VRIJ

Werkwijze:
Broodbakmachine programma: Basis (zit tussen de 2 en 4 uur). Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Recept oven: Recept zoals hier boven vermeld. (gebruik gewoon koud kraanwater). Meng alles ongeveer voor 15 minuten tot een egaal bolletje deeg. Laat daarna het bolletje deeg 30 minuten rusten. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem en leg hier op je bolletje deeg op. Bol het deeg op in de juiste vorm. (kneed het niet). Laat daarna je bol deeg ongeveer 1 uur tot 1,5 uur rijzen in je broodblik of bakplaat. Leg er een theedoek overheen. Verwarm je oven voor op 220 graden (let op alle ovens zijn anders dus dit zijn richtlijnen). Bak nu je deeg in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Daarna mag de temperatuur naar 180/190 graden en laat je brood dan nog staan voor ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten:
Tarwebloem, roggemeel, roggebloem, roggevlokken, tarwegluten, havervlokken, gerstemout, roggedesem, weipoeder, dextrose, tarwevezel, ascorbinezuur (vitamine C), enzymen.

Voedingswaarde:
per 100 g - Energie: 1.427 kJ / 340 kcal - Vetten: 1,6 g - waarvan verzadigd: 0,3 g - Koolhydraten: 64,0 g - waarvan suikers: 2,4 g - Voedingsvezel: 7,6 g - Eiwitten: 12,9 g - Zout: 0,2 g.

Sorteren op:

Review toevoegen
Onne Knol - 16-01-2021 18:52

Ik maak een mengsel van 250 gr donker bosbrood, 250 gr pompadour en 100 gr zuiderlicht. Dat bevalt tot op heden uitstekend! Een heerlijk, donker en pittig brood!

Aryana - 12-04-2020 11:30

Tot nu toe is dit wel mijn favoriet, van alles wat ik geprobeerd heb. Ik hou van stevig brood, en dit is echt overheerlijk! Zo moeilijk te krijgen in de winkel, en nu kan ik het zelf maken. En dat allemaal dankzij de crisis.

Marcel leenders - 11-03-2020 16:09

Lekker stevig brood, wat veel energie geeft. Zelf brood bakken vind ik leuk om te doen. Kost wat tijd maar het resultaat proeft anders dan de supermarkt!

Zelfbroodbakken.nl